aanmelden
NAMM Show 2018 - Dag 1
Met productnieuws van Nord, sE Electronics, Doepfer, IK MUltimedia, Adam, Audient, Pittsburgh, Alesis, Pioneer, HEDD, Strymon, Roland
Merknieuws 26-01-2018 14:02
De NAMM show is nog maar net van start gegaan, maar de nieuwe producten suizen ons al om de oren! We hebben nog maar een deel kunnen zien, maar toch een snelle eerste ronde met scoops. We gaan meteen weer op pad want er is nog veel meer te ontdekken. Tot morgen voor deel 2!

Van 25 tot en met 28 januari is het weer tijd voor de NAMM show, de grootste en belangrijkste muziekinstrumenten- en pro-audio beurs ter wereld. Meer dan 5.000 merken en 1.500 exposanten uit 100 landen presenteren hier hun allernieuwste producten. Als je hier je gezicht en producten niet laat zien tel je eigenlijk niet mee.
Volg het nieuws elke dag via www.interface.nl, en www.facebook.com/InterfaceNL voor het laatste nieuws.
 

Op deze pagina het verslag van de eerste dag met meteen al een nieuwe versie van de Nord Electro, een eurorack module van Strymon, een virtuele leslie van IK, een Alesis Keytar, een modular van Pittsburg, betaalbare monitors van ADAM... afijn lees zelf maar verder!

 • Vergeet vooral ook niet het verslag van de andere dagen te bekijken

  • Preview, met nieuws van RME, JoeCo, UA, Zoom, Roland, JBL, MXL, Waldorf, Moog Music en meer!
  • verslag van dag 2, met nieuws van Elektron, Analog Solutions, 2HP, Focal, SPL, Avid, Antelope Audio, Waldorf, Apple en Soundwel
  • verslag van dag 3, Veel eurorack modules en producten van Steven Slate, Waves, Eventide, Retro Instruments, Beyer, Rane, Sonnox

 • Nord Keyboards Nord Electro 6

 Nord Electro 6

De Namm is behalve voor het introduceren van nieuwe producten ook het ideale moment voor updates van bestaande apparaten. Nord Keyboards presenteerde versie 6 van de Nord Electro, het populaire keyboard vol met vintage elektro-mechanische en akoestische instrumenten. Er zijn nu drie onafhankelijke klankonderdelen die je kunt splitten en layeren of drievoudig multitimbraal kunt bespelen. Het omschakelen naar een andere sound verloopt nu naadloos, dus zonder afgekapte noten. De 6 heeft een oled-display gekregen en betere opties voor het indelen van je presets. Maar ook bij de sounds zelf is het een en ander verbeterd. De piano's hebben speciale filters gekregen en de polyfonie is verhoogd, de synthafdeling heeft nu 512 mb geheugen voor samples en eveneens een hogere polyfonie, bij de orgels zijn er twee Pipe Organ models en Dual Organ mode bijgekomen. Als extra effect is er nu Reverb met Bright Mode.

Er zijn drie variaties, de Electro 6D 61 met 61 semi-gewogen toetsen, De 6D 73 met 73 semi-gewogen toetsen en de 6 HP met 73 noten Hammer Action klavier.

meer info

 

 • sE Electronics RNT K1

 sE Electronics RNT K1

De RNT K1 is de derde microfoon die sE samen met Rupert Neve ontwikkelde. Met deze topklasse buizenmicrofoon die gebruik maakt van klasse-A elektronica wil men de 'larger than life' sound van vintage studio microfoons weer doen herleven, maar met meer diepte en helderheid. In de mic zelf zit een low-noise ECC82 buis en een 1” diafragma, de floor box bevat een door Neve ontwikkelde output trafo. Er is een negenstanden polarswitch van omni tot achtvormig, 40/80 Hz low-cut filter en een -12/0/+12 dB gainswitch.

meer info

 

 • Studiologic Numa Compact X2 en SL73 Studio

 Studiologic Numa Compact X2

Bij Studiologic presenteerden ze een nieuw keyboard met drie ingebouwde soundengines, de Numa Compact 2X. Hij lijkt op de Compact 2 en is dus heel ehh.. compact. Maar hij heeft meer knoppen, drie onafhankelijke soundengines en een ingebouwde usb audio interface. De Tone-wheel engine is afgeleid van de Numa Organ en met de faders kun je de drawbars bedienen. De piano- en de synthsounds zijn afkomstig van de Studiologic Sledge. In totaal zijn er 88 presets, waaronder een vleugel met string resonance. Er is een ingebouwde dubbele effectprocessor en 1 GB aan flash geheugen voor je eigen samples. Het 88 toetsen keyboard is semi-weighted met aftertouch. Als prijs wordt 700 Dollar genoemd.

Studiologic SL73 Studio

Ook nieuw was de 73 toetsenversie van de SL88 Studio, het SL73 Studio midikeyboard

meer info

 

 • Teenage Engineering Metal Series

Teenage Engineering introduceerde de 'metal series', de derde generatie van de Pocket Operator collectie. De serie bestaat uit drie modellen waarvan we de PO-32 tonic drum machine al kenden. Ze zijn los verkrijgbaar of als set van drie met kabels en pro cases. De sequencer en bewerkingsopties zijn grotendeels gelijk aan die van de andere PO's en ze werken allemaal op batterijen en hebben een ingebouwde speaker.

De twee nieuwe modellen zijn de PO-35 Speak en de PO-33 K.O!.

De PO-33 K.O! Is een micro sampler met 40 seconden sampletijd, een ingebouwde microfoon en een line input. Hij heeft 8 slots voor melodische samples en 8 voor drumsounds.

De PO-35 speak is een vocal synthesizer/sampler sequencer met een ingebouwde microfoon plus line input en 8 voice characters. Enigszins vergelijkbaar dus met de PO-33 maar met 120 seconden sampletijd en speciaal toegesneden op het manipuleren van stemmen. Hij heeft 15 slots voor samples en een slot voor sounds van de Tonic drummachine. Verder natuurlijk alle sequenceopties en 8 effecten.

Meer info

 

 • Malekko Manther Monosynth

 

Deze analoge tabletop monosynth met midi in en out was vorig jaar al te zien, maar er kwam nog weinig zinvols uit. Hij was nu helemaal fucntioneel en Malekko zegt dat ze nu klaar zijn voor productie. Behalve een analoge VCO op basis van een CEM 3340 chip en een filter met een SSM2044 heeft de Manther een 64 staps digitale sequencer en een ingebouwde delay. In de mixer kun je de zes beschikbare golfvormen mengen, maar drie daarvan hebben ook individuele outputs. Verder standaard VCA, envelope en lfo. De sequencer heeft 64 preset slots die je in elke gewenste volgorde kunt afspelen. Het apparaat heeft een klein display, een miniklavier van een octaaf en flink wat cv/gate aansluitingen.

meer info

Malekko had nog meer nieuws in de vorm van zes eurorack modules;

Manther Growl is de eurorackversie van de Manther

Drum is een vierkanaals drumsynthesizer

Quad Envelope en Quad LFO zijn uiteraard viervoudige ADSR en lfo

Random heeft o.m. 11 outputs met random CV waarden

Quad VCA heeft 4 in- en outputs etc.

meer info

 

 • Yamaha Montage OS 2.0

 

Bij Yamaha maakte men bekend dat de gratis OS update 2.0 voor de Montage nu uit is. Hiermee wordt Montage compatibel met sound en performance preset van de recente Motif modellen. Dankzij de gratis on-line FM converter app kun je ook alle DX en TX sounds omzetten naar Montage. Verder is de toewijzing van synth parameters aan knoppen en faders een stuk eenvoudiger geworden.

Daarnaast komt er een speciale gratis Montageversie van SampleRobot Pro, een programma waarmee je automatisch multisamples en loops van instrumenten en software kunt maken. Er komt ook een vernieuwde Montage Performance Editor en Librarian die 70 Euro gaat kosten

Meer info

 • Doepfer Dark Energy III

  Doepfer Dark Energy III

Doepfer is de oervader van eurorack, maar ze maken ook complete synths in een behuizing. Nieuw is versie III van de semi-modulaire Dark Energy met verbeterde elektronica, extra golfvorm en een envelope upgrade. Het filter van deze modulaire desktopsynthesizer met midi en usb is ongewijzigd gebleven. Er zijn zeven patchpunten voor CV en gate plus audio in en uit. Maar de knutselaars kunnen binnenin nog meer cv en audio signalen aantappen.

Verder waren bij Doepfer vijf nieuwe polyfone modules te zien waaronder een quad vca, Quad fm en Quad VCO

meer info

 

 • IK Multimedia Leslie en iRig Stomp I/O

 IK Multimedia iRig Stomp I/O

De nieuwe iRig Stomp I/O is een usb floorboard controller met een ingebouwde 24 bit audio interface met midi voor iPhone, iPad, Mac en PC. Er zijn vier optische schakelaars en een expressiepedaal en aansluitingen voor line/instrument of mic (met fantoomvoeding), een gebalanceerde stereo uitgang en hoofdtelfoonaansluiting. Je kunt er heel eenvoudig een gitaar, synth of mic op je computer of iOS device mee opnemen. Een iPad past mooi in de device bay en wordt meteen opgeladen. Daarmee is het een heel compacte en overzichtelijk oplossing voor bijvoorbeeld IK's eigen Amplitube, maar werkt natuurlijk ook met andere software. Je krijgt er ook een mooie collectie IK software en apps bij waaronder Amplitube. Als prijs wordt € 229,- excl. genoemd.

meer info

 IK Multimedia Leslie

In samenwerking met Hammond en Suzuki heeft IK een nieuw, zeer gedetaileerd model ontwikkeld van het fameuze Leslie- effect ontwikkeld. In Amplitube en T-Racks zitten nu 5 Leslie amps en 6 rotary speakercabinets die je naar smaak kunt combineren. En uiteraard zijn er talloze micopties. De nieuwe Leslie is verkrijgbaar in de Amplitube Custom Shop en voor T-RackS voor $ 99,99

meer info

 

 • Audient iD44

 Audient iD44

Bij Audient zagen we de nieuwe iD44 20 in, 24 uit usb 2.0 audio interface/ monitor controller. Deze bevat vier klasse-A Audient Console mic preamps, 2 instrument inputs met buizenamp-karakter, 2 gebalanceerde insertiepunten, main en alt speaker outputs, 2 onafhankelijke hoofdtelefoonoutputs, 2x Adat/SPDif i/o en een dsp mixer. Hij wordt geleverd met een aantrekkelijk pakket plug-ins. De grote volumeknop fungeert tevens als scrollwheel voor je daw.

meer info

 

 • ADAM Audio T Series

 ADAM Audio T Series

De T Series is een betaalbare range monitorspeakers, die niettemin diverse eigenschappen van de toplijn S Series hebben meegekregen. Denk aan de U-ART accelerated Ribbon Tweeter, klasse-D versterkers, HPS voor consistente dispersie van het hoog en dsp-gebaseerde crossovers. De woofer is een nieuw ontworpen symetrical-excursion model dat zeer lage distortioncijfers mogelijk moet maken. Er zijn twee modellen in deze tweeweg T serie, de T5V met 5” woofer en de T7V met een 7” basspeaker. Prijs zou onder de 200 Euro per stuk liggen.

meer info

 

 • Kurzweill SP1

 Kurzweill SP1

Bij Kurzweill was de nieuwe SP1 te zien, een 88 toetsen stage piano met 16 sounds, van de German D Artis vleugel, via elektrische piano's uit de Forte SE naar strings, winds en bass afkomstig uit de PC3 serie, plus nog een kleine selectie aan orgels, clavinetten en synthpads. Daar kun je vier instelbare effecten op loslaten, plus een driebands master eq. Uiteraard is er een 'fully weighted' hammer-action toetsenbord gebruikt waarop je vier sounds kunt layeren en splitten. Er is ook een stereo externe input. Alles heeft zijn eigen knop, dus geen gedoe met menu's. Je krijgt zelfs een dedicated sectie knoppen om op externe instrumenten sounds en midikanaal te kiezen. De SP1 is met 12 kg prima te vervoeren en met een polyfonie van 256 stemmen zul je niet snel te kort komen.

 Kurzweill heeft ook een nieuw OS 3.0 voor de Forte. Hiermee wordt een 16 sporen sequencer met veel editopties toegevoegd, waardoor de Forte een echt workstation wordt

meer info

 

 • Pittsburgh Modular microvolt 3900

 Pittsburgh Modular microvolt 3900

De nieuwe microvolt 3900 is een analoge monofone desktopsynth met een flinke patchbay voor cv en gate. Hij heeft een analoge oscillator met meerdere gelijktijdig beschikbare golfvormen en Wave Folding voor extra harmonischen. Dat alles kun je mixen met de externe audio input voor het signaal het 'Binary' filter ingaat. Dan is er nog een 'dynamic' vca, die net als de andere componenten allerlei extra manipulatieopties biedt, ADSR envelope, function generator en dual lfo. Allemaal heel simpel maar met verassend veel klankopties. Ook zonder patchcords kun je de 3900 meteen bespelen.

meer info

 

 • Apogee Digital Symphony Mk II 2x6 Special Edition

 Apogee Digital Symphony Mk II 2x6 Special Edition

Apogee toonde hun nieuwe Digital Symphony Mk II 2x6 Special Edition. De AD en DA conversie hierin is speciaal voor mastering ontworpen en levert voor de inputs 124 dB dynamiek en een THD van -116 dB. De outputs scoren 131 dB (A) dynamiek en – 118dB THD. Volgens ontwerper Lucas van der Mee zijn dit realistische specs en geen opgepoetste cijfers. Er zijn twee analoge inputs, zes outs en op digitaal gebied Adat/SMUX, S/PDif en AES. Maximale samplerate is 192 kHz. Er is een versie met een Thunderbolt aansluiting en een speciale Pro Tools-uitvoering.

meer info

Ook nieuw bij Apogee zijn de native DualPath FX rack plug-ins voor de Ensemble Thunderbolt en Element 24, 46 of 88 interfaces. Je kunt ze zowel in je daw als in de dsp van je interface draaien. In het pakket zitten een 7bands eq, een vintage Pultec-style eq, een moderne en een vintage compressor en een de-esser. Het pakket is gratis voor bestaande en nieuwe bezitters van de genoemde Apogee interfaces.

meer info

 

 • Alesis Vortex Wireless 2

 Alesis Vortex Wireless 2

Alesis presenteerde versie 2 van hun Vortex 'Keytar', een masterkeyboard voor toetsenisten en betamakers die niet tot een hoekje achter op het podium veroordeeld willen zijn. Vortex 2 is steviger gebouwd en draadloos dankzij een usb ontvanger voor je computer. Maar je kunt ook gewoon een ouderwetse midikabel gebruiken als je van risico's houdt. De Vortex heeft 37 aanslaggevoelige toetsen met aftertouch en 8 verlichte triggerpads. Daarnaast 8 verlichte faders voor mididata en een touchstrip. Op de 'hals' zit een volumeslider, pitchbend en knoppen voor zone, control en octave. Leuke extra is de ingebouwde 'tilt detector' waarmee je midi controllerdata kunt genereren. De Vortex 2 maakt zelf geen geluid maar je krijgt er wel een pakket plug-in instruments en Live Lite bij

meer info

 

 • Sonicware ELZ_1

Sonicware ELZ_1

Bij het Japanse Sonicware was een leuk hebbeding te zien; de ELZ_1 is een minikeyboardje met 4 operator FM synth, 8 bit wave memory synth met DNA Explorer, een schermpje voor samplebewerking, oscillator met vier standaard golfvormen plus een low-bit versie van deze oscillator en de SiGrinder granulaire synth. De output kun je bewerken met een multimode filter, er zijn diverse ingebouwde effecten en een arpeggiator. De ELZ_1 werkt op batterijen of adapter, heeft een ingebouwde speaker en een audio input voor bijvoorbeeld backing tracks. Een usb poort dient voor updates en als midi connector met een computer.

meer info

 

 • Antares Auto-Tune Pro

 Antares Auto-Tune Pro

Auto-Tune bestaat al 20 jaar en daarom vond Antares het tijd voor Auto-Tune Pro. De interface en de software zijn helemaal opnieuw ontworpen. Nieuwe features zijn automatische toonsoort-detectie, een Classic Mode algoritme, midi control voor parameters. ARA – Audio Random Acces – zorgt voor een betere integratie met de host software. Met Flex-Tune blijft meer expressiviteit in het gecorrigeerde signaal en Humanize corrigeert doorklinkende noten op een meer natuurlijke wijze. Maar er is meer Time Correction – non-destructieve timingcorrectie -, Formant Correction, Throat Modeling en Vibrato controls.

meer info

 

 • Pioneer DDJ-1000

 Pioneer DDJ-1000

Uiteraard had Pioneer weer een nieuwe DJ controller om mee te pronken. De DDJ-1000 heeft vier kanalen, twee platters, 2 x 8 performance pads en in het midden een flinke mixer met eq, 14 beat fx, sampler en natuurlijk een solide Magvel crossfader. Met de vele gekleurde bedieningselementen en de prachtige LCD displays op de jogwheels ziet ie er ook heel fraai uit. Er zijn vier ingangen voor DCJ's of analoge draaitafels en uitgangen voor booth, 2x master en 2x mic. Hij fungeert tevens als 24 bit, 44,1 kHz usb audio interface. Uiteraard krijg je er de nieuwste versie van de Rekordbox software bij. Toch weegt de DDJ-1000 maar 6 kg. De adviesprijs bedraagt € 1199,-

meer info

 

 • HEDD Tower Mains

 HEDD Tower Mains

HEDD heeft een nieuw modulair monitorsysteem ontwikkeld de HEDD Tower Mains. Het systeem bestaat uit een hoofdunit (TM80) die je kunt combineren met 1 of 2 subwoofers (TMS36) per kanaal. De TM80 is een driewegsysteem met drie 300 Watt versterkers (crossover bij 250 en 2,5 kHz) en de laatste versie van de Air Motion Transformer tweeter. De TM80 verzorgt het gebied tussen 80 Hz en 50 kHz. De Subs bevatten twee 600 Watt versterkers die vier woofers aandrijven. Het systeem kan worden gestapeld of worden verspreid over de ruimte, waarbij een slim filterontwerp er voor zorgt dat de klank naadloos en homogeen blijft. Het systeem kan worden aangesloten op een Dante netwerk of via een op Audinates IP technologie gebaseerde hub in een multichannel set-up worden gebruikt.

meer info

 

 • Enhancia Ring

 Enhancia Ring

De Enhancia Ring is een rubberen ring die je om je vinger draagt terwijl je een keyboard bespeelt. Met deze midi controller die uiteindelijk draadloos zal werken kun je volume en pitch bend of vibrato bedienen met bewegingen van je speelhand. Vooralsnog verloopt de communicatie met een computer nog met een kabel via een hub. De bedoeling is dat je er nog diverse andere parameters mee kunt gaan besturen. Voorlopig is het nog een Kickstarter project

meer info

 

 • Strymon Magneto

 Strymon Magneto

De Magneto is de eerste eurorackmodule van Strymon en meteen ook een hele leuke. Het is een stereo multi-head tapedelay, die ook bruikbaar is als looper, phrase sampler, veergalm en nog zo het een en ander. Het ding zit vol audio en cv/gate aansluitingen en een flinke dosis draaiknoppen voor speeds, pitch, heads, repeats, feedback path en tapekarakter. De digitale basis van de Magneto is een krachtige SHARC dsp.

Meer info

 

 

 • Reloop KUT

 Reloop KUT

Tja, er spreekt bijkbaar niemand Nederlands bij Reloop... Maar hun nieuwe battlemixer heet dus KUT. Het is een digitale tweekanaals, klassiek opgebouwde dj mixer met ingebouwde fx processor en driebands eq. Er wordt gebruikgemaakt van contactloze innoFaders voor een precieze, betrouwbare werking. De werkingscurve van cross- en linefaders is overigens instelbaar en de crossfader heeft een reverse-functie. De FX engine levert zeven effecten en er is een 24 bit, 96 kHz usb 2.0 audio interface ingebouwd met maar liefst acht ingangen en zes uitgangen.

Meer info

 

 • Roland Cloud TR-808 en TR909 plug-ins

 Roland Cloud TR-808 en TR909 plug-ins

Een beetje onder de radar is Roland al een tijdje bezig om een cloud-gebaseerd abonnementsysteem voor plug-ins op te zetten onder de naam Roland Cloud. Daarin zitten al heel veel Roland Vintage instrumenten (Juno, Jupiter, Promars, SH-101 etc.) en nu zijn daar ook de onmisbare TR-808 en TR-909 bijgekomen. Deze standaard au/vst plug-ins zijn natuurgetrouwe digitale reproducties van de analoge originelen.

Nieuw is ook de SRX Orchestra met allerlei sounds die we kennen van de expansion cards voor de JV-1080 samplingsynth, die trouwens ook deel uitmaakt van Roland Cloud.

meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com