aanmelden
Interface Freeware 209: Music Maker, Nuclear Lite en SimpleSide
freeware 24-05-2017 08:05
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Magix Music Maker Free

Er was een tijd dat Magix Music Maker door sommigen niet helemaal voor vol werd aangezien. Onderhand is deze daw echter een serieus te nemen alternatief geworden voor de bekende namen, zeker gezien de grote hoeveelheid meegeleverde content en de zeer lage prijs. Daarnaast is ook heel wat techniek van de high-end Magix producten Samplitude, Sequoia en Acid doorgesijpeld naar Music Maker. Er is nu ook een gratis versie van Music Maker, weliswaar met minder features. Zo heeft ie maar acht sporen en acht effecten, maar wel 425 sounds en loops, een midi editor, diverse effecten waaronder een virtuele gitaarversterker en drie instrumenten; een synth, een vleugelpiano, en een sampler met drumkit. Jammer dat er geen externe plug-ins worden ondersteund (daarvoor heb je de Plus Edition nodig), maar het is een prima introductie voor beginners en een handige extra daw voor je laptop om ideeën vast te leggen of om te gebruiken bij liveshows.

Windows; 32/64-bit

 

 

Music Weapons Nuclear Lite

Nuclear is een sampleplayerplug-in met een heel grote collectie sounds. Daar is ook een gratis Lite-versie van, met ongeveer 5% van de sounds, maar zonder verdere beperking. Lastig is wel dat de sounds van de Lite-versie (gecompressed en wel) zo’n 14GB innemen; dus het downloaden duurt even. De interface is in een soort roestige cyberpunkstijl met een blokje pads, een oscilloscoopachtige display, een galm en een processor met bijgeluiden als geknars, ruis en andere vunzigheden. De sounds, zo’n 40 stuks, zijn zeker de moeite waard. Veel akoestische instrumenten, maar ook drums en wat synths. De aanslaggevoeligheid is vrij extreem ingesteld en beïnvloedt behalve volume ook een filter. De klanken zijn niet enorm fris en soms reageren ze wat traag op de toetsaanslag, maar dat doet weinig tot niks af aan de lol van die vele bruikbare sounds. Veel prima gitaren en bassen, mooie pads en koren.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

 

 

Armando Montano SimpleSide

Compressor sidechains besturen met externe signalen is al lang en breed een onmisbare techniek, vooral in dance. Het is vaak wel een heel gedoe om de bijbehorende set-up te maken.Bbij sommige daw's is dat complex, soms zelfs onmogelijk. Maar je kunt ook volumeautomatisering in je daw gebruiken voor een vergelijkbaar effect. Daarmee worden ook allerlei andere leuke trucs mogelijk zoals tremolo of ritmische envelopes. Kickstart van Nicky Romero en VolumeShaper gebruiken automatisering van het volume, maar ook SimpleSide. En de naam zegt het al, het is een zeer eenvoudig systeem. Je insert de plug-in op de te bewerken track, kiest een lengte (1/32 tot 16 maten), tekent een geschikte curve en bingo het volume varieert synchroon met het tempo in je daw. De enige extra is de blendknop waarmee je bepaalt hoe diep de volumeregeling ingrijpt. Wel jammer dat er geen trioolwaarden mogelijk zijn.

Windows/mac; 64-bit; vst/au plug-in

 

 

 

  

 

Gratis samples

Looplords samplepacks

Zes nuttige soundpacks van Looplords, van drummachines, TI Vocaid, Beatbox, danceloops, bas en percussie. Allemaal 24 bit wavebestanden.

https://www.looplords.net/search/label/free?

 

Karoryfer Records

Karoryfer heeft meer dan 20 samplepacks voor de gratis Plogue Sforzando player (SFZ en individuele wav bestanden), met vooral – soms bizarre- akoestische instrumenten, blazers, strings, bassen en drums.

https://www.karoryfer.com/karoryfer-samples/wydawnictwa

Function Loops label sampler 2017

Function Loops zijn we hier eerder tegen gekomen, maar ze hebben een nieuwe gratis collectie. Het pakket bevat 300 bestanden, veel loops (in construction kits) en losse samples, maar ook midibestanden en plug-in presets. Allemaal 32 bit wave bestanden.

https://www.functionloops.com/free-sampler-2017-pt1.html

 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com