aanmelden
Open dag CMS-opleiding Groningen
Opleiding Compositie Muziek en Studioproducties
Muzieknieuws 19-12-2017 13:12
CMS staat voor Compositie Muziek en Studioproducties. Het is een 4-jarige bacheloropleiding en onderdeel van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De volgende lesperiode begint in september 2018. Op zaterdag 17 februari 2018 houdt de school een open dag.

Bij CMS worden componisten opgeleid in de breedste zin van het woord. Daar wordt muziek bedacht en ontworpen, en dat gebeurt in alle genres: van dance- of hiphopproducers tot componisten die strijkkwartetten of opera’s schrijven, songwriters, game composers, makers van muziek bij interactieve installaties, theater- en dansprojecten, commercials, et cetera, en vaak ook combinaties hiervan. Er wordt gewerkt in kleine klassen van maximaal vijf studenten. De hoofdvakdocenten zijn Ivo Witteveen (mediacomponist, producer), Klaas ten Holt (componist) en Daniel Testas (componist, producer).

Vier hoofdvakken
De vier hoofdvakken binnen CMS & afstudeerspecialisaties zijn:
1) Instrumentale compositie
2) Compositie & Sound Design voor film en media
3) Songwriting
4) Productie.
Er zijn ook veel extra theorievakken: akoestiek & psycho-akoestiek, klank, analyse en synthese, orkestratie, muziektheorie, solfège, muziekgeschiedenis, arrangeren, gitaarles, koorles, pianoles, dirigeren, ondernemen.
Als aanvulling hierop worden er veel gastlessen, workshops en excursies georganiseerd (bijvoorbeeld Eurosonic/Noorderslag, ADE, operabezoek), en er worden geregeld gastdocenten uitgenodigd.

Sinds oktober 2017 zit CMS in een gloednieuwe setting op een nieuwe locatie met prachtige state of the art studio’s en goed uitgeruste werkplekken.

Hanzehogeschool Prins Claus Conservatorium Groningen, info@org.hanze.nl

Open dag: zaterdag 17 februari 2018

www.hanze.nl

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com