aanmelden
Presonus Studio One 4
Nieuwe versie van de Presonus DAW
Muzieknieuws 23-05-2018 13:39
Studio One is van een interessante nieuwkomer geŽvolueerd naar een uitstekende eenvoudig te bedienen daw die de gevestigde namen stevige concurrentie levert. Met verie 4 zet Presonus de volgende stap in deze ontwikkeling

Studio One combineert het traditionele studioopname protocol met het op beats en loops gebaseerde moderne productieproces. Alles gebeurt in een scherm, je hebt een onbeperkt aantal sporen, diverse editors en een collectie prima plug-ins tot je beschikking. In de Song page maak je je arrangement dat je vervolgens in de Project page kunt masteren en er bijvoorbeeld een cd mee kunt maken. Erg handig is het feit dat met Scratch pad en een Arranger track heel snel verschillende onderdelen van je track kunt combineren om zo de optimale flow te vinden.

Nieuw in versie 4 is de Chord Track, een slim hulpmiddel voor akkoorden waarmee je snel akkoorden kunt herkennen, genereren, er sequences mee maken en ze kunt variëren. En dat werkt behalve met instruments ook met audio tracks

Mididata wordt in Studio One 4 in 32 bit resolutie gebruikt, waardoor je subtielere controllerbewegingen kunt maken zonder hoorbares stapjes ofwel 'zipper noise'.

Bij de instruments is Impact opgewaardeerd naar Impact XT, een optimale tool voor het werken met beats en ritmes. Met Sample One XT kun je daadwerkelijk samplen, samples knippen en herarrangeren. Beide instrumenten zijn helemaal gheintegreerd in de workflow van Studio One.

De Drum Editor is sterk verbeterd met veel editopties en ondersteuning van macro's. Nieuw is ook de Patterns step sequencer die eveneens helemaal in de workflow geïntegreerd is.

Dankzij de ondersteuning van het AAF bestandsformat (Advanced Authoring Format) kun je eenvoudig bestanden uit andere daw's in Studio One importeren en exporteren.

Studio One 4 ondersteunt ook ARA 2.0 (Audio Random Access) waarmee je plug-ins en processors als het in de Pro versie geintegreerde Melodyne Essentials, soepeltjes kunt inzetten om je audio te bewerken.

Studio One is verkrijgbaar in Artist en Professional versies voor resp. € 99,- en € 400,-. Er is ook een demoversie en binnenkort een nieuwe versie van de gratis Studio One Prime.

Meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com