aanmelden
Verslag Music Alive Event 2009
Véél Ableton Live 8
Muzieknieuws 08-03-2009 13:54
Bijna vierhonderd bezoekers telde het Music Alive Event, dat 15 februari plaatsvond in het Novotel in Rotterdam. Een druk en gevarieerd programma hield de mensen tot de laatste minuut, ver na officiele sluitingtijd geboeid met vooral veel Ableton Live. Versie 8 werd geintroduceerd, dus...De dag werd opgestart met een optreden van de Coen Molenaar Band. Molenaar speelt op een Open Labs NEKO Synth met Ableton Live 7 en legde het live-gebruik van Live goed uit na het concert.

Daarna volgden nonstop demos in de grote zaal van Live 7 en primeur Live 8 door artiesten en producers als Dankmar Klein, Luke Mourinet en Applescal. Naast Live kwamen ook demonstraties van producten als Jazzmutant, Propellerhead Reason 4, MU-Voice harmonizer plug-in, en voor de video liefhebbers Resolume Avenue 3 voorbij.

In vier andere congreszalen werden continue allerlei producten individueel gedemonstreerd, kon je met specialisten praten en zelf alles uitproberen. Enkele Beneluxdistributeurs hadden hun lekkerste spullen uitgepakt. Mafico toonde trots de nieuwste top of the range Event monitor, de EKS Otus dj controller en Rde microfoons. Digital Divison had Blue Sky monitors meegebracht en Jazzmutant controllers. Om meer over het gebruik van computers in muziek te weten te komen was Teach Music aanwezig.

Een van de zalen was speciaal gereserveerd voor IK Multimedia. Productspecialist Matthias Zalepa liet goed zien en horen wat je met een gitaar, een laptop en wat IK-applicaties kan doen. De demo van de AmpliTube Jimi Hendrix ontlokte veel ohs en ahs uit het publiek.

Friedemann Tischmeyer is auteur van het bestsellerboek Internal Mixing en maker van de bijbehorende educatieve dvds. Hij ging in een eigen demokamer uitgebreid in op zijn favoriete themas, waarvan dynamiek er ontegenzeggelijk een was.

video player

Music ALIVE 2010 is al gepland: 14 februari 2010.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com