aanmelden
Audio Technica AT5047 condensatormicrofoon - test preview
Innovatief, transparant en veelzijdig
Merknieuws 19-04-2018 12:04
Op de NAMM Show 2018 wonnen ze er een Tec Award mee. De AT5047 is een high end microfoon van tegen de vierduizend euro. In Interface 217, april 2018 test Marnix Bosman deze grootmembraan-condensatormicrofoon binnen onze Microfoonspecial.
Bekijk hier vast een preview en de demovideo van Audio Technica.

Audio Technica wordt binnen het aanbod aan topmicrofoons vaak over het hoofd gezien, maar dat is niet terecht. De Japanse firma is al sinds 1962 actief en maakt vele innovatieve modellen, waarvan de nieuwe AT5047 microfoon een mooi voorbeeld is.

Vier membranen
De AT5045 van Audio Technica bevat één enkel membraan; in de AT5040 en de geteste AT5047 worden vier van deze rechthoekige membranen gebruikt. Het gezamenlijke oppervlak is dan ongeveer tweemaal zo groot als bij een rond 1” membraan, uitgaande van een microfoonbehuizing met dezelfde afmetingen. Het doel van deze 4-membraanconstructie is dat hoge gevoeligheid gerealiseerd wordt, gecombineerd met een lage eigen ruisvloer. De AT5040 is specifiek ontwikkeld voor stemmen, terwijl de AT5047 meer universeel inzetbaar is.

Bekijk hier de 'making of' video, geproduceerd door Audio Techica zelf.

 


Transparant en gedetailleerd

In onze conclusie in Interface schrijven we: 'De innovatieve membraantechniek levert een heel transparante, gedetailleerde weergave met een evenwichtige klankbalans. De AT5047 kan zowel op stemmen als op akoestische instrumenten op hoog niveau presteren. In mijn optiek excelleert ie vooral bij akoestische instrumenten. Op snaarinstrumenten is hij geweldig. Ook met koperblazers is het geluid echtheel erg goed. Als zangmicrofoon zou ik hem vooral bij vrouwenstemmen gebruiken, vanwege zijn mooie zuivere hoog en bij spraak is hij eigenlijk voor iedere stem perfect vanwege zijn tonale zuiverheid. De toekomst zal uitwijzen of de AT5047 net zo’n legendarisch nummer wordt als sommige andere typenummers. De potentie is er.'

Lees de volledige test in Interface 271, april 2018. 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com