aanmelden
Arturia MiniBrute 2 - MiniBrute 2S en RackBrute
De MiniBrute krijgt een upgrade en betreedt de wereld van Eurorack
Merknieuws 20-01-2018 10:02
De MiniBrute is een populaire monofone analoge synthesizer met een lekker rauwe en vette sound voor een budgetprijs. De nieuwe MiniBrute 2 is echter semi-modulair geworden en Arturia belooft zelfs een uitbreiding richting de populaire wereld van eurorack.

De basisingrediënten van de MiniBrute zijn niet veranderd; twee Brute oscillatoren, het Steiner-Parker filter, de looping envelopes en het één-knop-per-functie principe. Het bedieningspaneel heeft wel een facelift gekregen. De pitch- en modulatiewielen bevinden zich nu aan de linkerkant van het 2-octaafs toetsenbord en aan de rechterkant van het paneel vind je nu een uitgebreide patchbay met alle denkbare controle voltage en gate aansluitingen; maar liefst 48 minijack connectors in totaal. Daar worden je eurorack modules blij van! Behalve via die cv connectoren is communicatie met de buitenwereld natuurlijk ook nog via midi din en USB mogelijk en er is verder een audio ingang. Bij de MiniBrute 2 krijg je een Preset Cookbook met patch voorbeelden om de MiniBrute 2 met al zijn mogelijkheden sneller onder de knie te krijgen.

Arturia_MiniBrute 2s

Naast de MiniBrute 2 brengt Arturia ook de MiniBrute 2S, is volledig identiek aan de MiniBrute 2, maar in plaats van een toetsenbord met pitch- en modulatiewiel heeft ie zestien pads met velocity en aftertouch, en een driesporen sequencer die vergelijkbaar is met die in de KeyStep. Één track stuurt de nootwaarde, met de twee andere tracks sequence je twee parameters naar keuze, als cv, lfo’s, gates, envelope, etc. De sequencer telt 64-steps en is ook sync-locked aan de arpeggiator. De pads kun je gebruiken om noten te spelen of om de sequencer in realtime te programmeren.

Arturia_BruteRack-3+6


De RackBrute is een open systeem waarin eurorack apparatuur in past en van stroom wordt voorzien en waar je een MiniBrute 2 of 2S aankunt koppelen met behulp van de voetbeugel. Zo ontstaat een compact en eenvoudig te vervoeren setup. De solide uit hout en metaal opgebouwde RackBrute kan ook zonder MiniBrute 2 gebruiken worden met al je eurorack modules. Hij is in zes posities kantelbaar dus, de RackBrute biedt altijd de juiste opstelling voor je spullen.

Arturia_eurorack_mobile

Volgens Arturia is dit nog maar het begin en men nog van alles van plan op eurorack gebied.

Distributie: Pro Media Connect, 0252 629365

www.promediaconnect.nl, www.arturia.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com