aanmelden
Suzanne Ciani brengt quad vinyl plaat uit
Komt quadrafonie terug?
Merknieuws 17-05-2018 10:12
Lang geleden was er een kortstondige periode waarin quadrofonisch vinyl de toekomst leek. Eigenlijk de voorloper van surround. Suzanne Ciani's Live Quadraphonic is de eerste quadrofonische vinylplaat in 40 jaar!

Quadrofonie was indertijd geen blijvertje vanwege de technische problemen - via een matrixsysteem werden de vier kanalen naar twee omgezet- en de verwarring die ontsond door de diverse concurerende codeersystemen.

De Amerikaanse elektronische artiest Suzanne Ciani blaast het format echter weer nieuw leven in middels 'Live Quadrophonic', een registratie van een liveshow in San Francisco uit 2016 met een Buchla 200 synthesizer voorzien van de Buchla 227 quad output module.

Het album is natuurlijk digitaal verkrijgbaar maar ook in een limited edition van 227 quad vinyl albums. Maar hoe kun je die afspelen vraag je je af! Nou, het album wordt geleverd inclusief een speciale quadrafonische hardware decoder van Involve Audio voor, jawel... 227 Dollar. Helaas wordt de quadversie enkel in Amerika verkocht.

'Live Quadrophonic komt 4 juni uit

Meer info

Meer over Suzanne Ciani

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com