aanmelden
Meer audio-outputs op de Mac
vragen 29-10-2011 13:42
Sinds anderhalf jaar ben ik overgestapt naar de computer in plaats van dat ik analoog opnemen. Ik heb een MacBook met Logic 8 en een M-Audio 410 interface.

Nu wil ik wat meer gebruik gaan maken van mijn mengtafel en heb dus wat meer analoge uitgangen nodig. Momenteel heb ik er acht. Is het mogelijk om meerdere uitgangen te krijgen door meerdere M-Audio interfaces te koppelen? Dus om bijvoorbeeld 3x een 410 (of de opvolger, de 610) door te koppelen om zo 8 ,16 of zelfs 24 analoge uitgangen te verkrijgen? Of welke interface zou ik dan wel kunnen gebruiken om dit te bereiken? Want in Interface lees ik wel eens dat men de opgenomen tracks uit de computer naar de mengtafel stuurt.

Willem


Beste Willem,

Op je Mac kun je elke usb of firewire audio-interface gebruiken om meer analoge audio-outputs te realiseren. Je kunt meerdere apparaten namelijk koppelen tot een 'agregate device', oftewel 'samengesteld apparaat', en deze dan als één apparaat in je software gebruiken.

Een handleiding hoe zo’n agregate device op te zetten vind je hier: https://support.apple.com/kb/HT1215?viewlocale=%20nl_NL%20

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com