aanmelden
Interface Freeware 208: Digits, Rivera, 8Kut2
freeware 28-04-2017 06:05
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Extent of the Jam Digits

Digits is een phase distortion synth, een klankopwekkingssysteem dat door Casio jaren geleden gebruikt werd in hun CZ synthesizers. Toch is dit systeem nog heel actueel, mede dankzij de toevoegingen in Digits zoals filters en effecten. Je kunt bij de effecten kiezen uit chorus, delay en bitcrusher. Digits levert een hele strakke harde maar toch volle sound, waarbij je met een waveshaper zeer gevarieerde bgolfvormen kunt maken, die soms zelfs stem-achtig klinken. Erg geslaagd is het low-pass filter met diverse steilheden, resonantie en een unieke shape-lock draaiknop, die deels werkt als resonantie, maar in de extreme standen een totaal ander geluid oplevert. Hoogtepunten tussen de vele presets zijn de bassen en de leads die allemaal krachtig en vol klinken met een fantastische attack. Je kunt het expressiever maken met glide en door aftertouch en mod-wheel aan een parameter toe te wijzen. Echt een topsynth die de CZ bij vlagen overtreft.

Windows/Mac/Linux; 32/64-bit; vst/au plug-in

NUSpace Audio Rivera

Met alle nieuwe reverbs die er de laatste tijd zijn uitgekomen, wordt het lastig om nog iets spannends op dat gebied te maken, maar Rivera is erg spannend én gratis. Er wordt een mix van convolutie en algoritmes gebruikt, in een opzet met vijf 'Voom's' (volume + room). De decay voor hoog en laag is instelbaar en de galmtijd kun je manipuleren met delay, stretch en lineariteit. Inderdaad, behoorlijk nerdy allemaal en het is ook knap lastig om deze plug-in te doorgronden. Daar komt bij dat er geen presets zijn, dus het is echt experimenteren geblazen. En dan moet de software na elke verschuiving van een knop nog even rekenen. Normaal gesproken reden genoeg om Rivera links te laten liggen ware het niet dat er echt unieke effecten uitkomen. Trek er dus een paar uur voor uit en dompel je onder in de onbekende spannende wereld van Rivera!

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au plug-in

Tek'it Audio 8Kut 2

Ja gniffel maar even om de naam, maar dit is een leuk alternatief voor eq, gebaseerd op de cut-switches die je op veel dj gear tegenkomt. Er zijn acht banden/switches die je met een muisklik aan- of uitzet, een faseknop, boost en bypass voor alle switches. Je kunt er ook voor kiezen om enkel het linkerkanaal of het rechterkanaal te 'kutten'. Jammer genoeg zijn de frequenties en de hoeveelheid cut niet instelbaar, maar je kunt wel je eigen presets samenstellen met en snel omschakelen tussen presets en banden aan of uitzetten. En dat is ook te automatiseren in je daw, dus dat betekent dat je door snel te schakelen razendsnelle filter-achtige sequences kunt maken. 8Kut werkt vooral goed op sounds met flink wat boventonen die het op een aantrekkelijke manier lo-fi maakt. Dat werkt prima in een brede hifi mix.

Windows/mac; 32/64-bit; vst/au plug-in

 

  

 

Gratis samples

8dio EDM Trypack

8dio heeft een mooie en uitgebreide selectie uit hun dance libraries gemaakt met grooves, construction kits en meer. Allemaal wav files en bestanden voor Kontakt (niet de player) en Maschine.

https://8dio.com

 

Sonuscore Sustained n HD Orchestra Chords

Prachtige een-vinger strijkersakkoorden zonder na te denken over noten en arrangement met deze fantastische Kontakt (niet player) libraries.

https://sonuscore.com

ChannelRobot Free Stuff

Zo'n 40 stuks Kontakt sounds vol met synthsamples, analoog en digitaal. Er zit veel moois bij hoewel de programmering af en toe wat slordig is!

https://channelrobot.com

 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com