aanmelden
NAMM Show 2018 - Preview
Met productnieuws van RME, JoeCo, UA, Zoom, Roland, JBL, MXL, Waldorf, Moog Music en meer!
Merknieuws 25-01-2018 14:02
Over een dag of zeven is het weer zover, de jaarlijkse NAMM Show. Interface is natuurlijk aanwezig op dit megacircus vol glanzende nieuwe hardware en superslimme software. Een aantal fabrikanten hebben al bekend gemaakt wat ze voor nieuws tonen in L.A.

Het is nog knap vroeg in het jaar maar de NAMM show is meteen het hoogtepunt voor importeurs, fabrikanten, media en vakhandel. Talloze bekende en minder bekende fabrikanten van hard- en software tonen dan -vaak voor het eerst- hun allernieuwste producten.

Hieronder vind je de producten die voorafgaand aan de beurs al onthuld zijn. Tijdens de beurs, van 25 tot en met 28 januari, zal Interface je elke dag vanaf de kolkende beursvloer op de hoogte houden van alle opwindende nieuwe producten.

Vergeet vooral ook niet het verslag van de andere dagen te bekijken

 • verslag van dag 1, met nieuws van Nord, sE Electronics, Doepfer, IK MUltimedia, Adam, Audient, Pittsburgh, Alesis, Pioneer, HEDD, Strymon en Roland.
 • verslag van dag 2, met nieuws van Elektron, Analog Solutions, 2HP, Focal, SPL, Avid, Antelope Audio, Waldorf, Apple en Soundwel
 • verslag van dag 3, Veel eurorack modules en producten van Steven Slate, Waves, Eventide, Retro Instruments, Beyer, Rane, Sonnox
 • Universal Audio Arrow

Arrow heet de nieuwste audio interface van UA en het is meteen ook hun goedkoopste. De Arrow is afgeleid van de Apollo serie maar maakt gebruik van een Thunderbolt 3 aansluiting. Er zit een SOLO DSP accelerator en een SHARC processor in. De 24 bit 192 kHz Arrow heeft twee Unison mic preamps, waarvan een met gitaar input, twee analoge outputs en een koptelefoonaansluiting. De latency bedraagt 2 msec en je krijgt er de Analog Collection met 14 plug-ins bij die je ook realtime op de input kunt gebruiken. De prijs zal in Nederland rond de 500 Euro liggen.

Universal Audio Benelux, www.uaudio.com

.

.

 • RME ADI-2 DAC

RME_ADI-2_DAC

De RME ADI-2 DAC, opvolger van de ADI-2 Pro, is een tweekanaals high-end digitaal/analog omzetter in een 9.5”/1HE behuizing. Er word gebruik gemaakt van de nieuwe 32 bit/768 kHz reference converter met RME SteadyClock technologie voor een jittervrije werking en een krachtig dsp processor. Als inputs zien we een coaxiale SPDIF-aansluiting,  optische SPDIF/ADAT-aansluiting en USB2. Na DA-conversie zijn de analoge signalen beschikbaar via stereo XLR en tulp uitgangen en de TRS standaard en mini-jack hoofdtelefoon aansluitingen.

Amptec BVBA, www.amptec.be, www.rme-audio.com

.

.

 • JoeCo Cello interface

JoeCo Cello

JoeCo introduceert de Cello interface voorzien van de nieuwe "Adaptive Conversion technology". Deze biedt samplerates tot 384kHz en een dynamisch bereik van maar liefst 125 dB. Cello is een usb 2.0 interface voor Mac en Windows met 22 ingangen en 4 uitgangen. Maar Cello bevat ook een zorgvuldig samengestelde selectie van speciale effecten voor de zelfontwikkelde nieuwe preamp. Dankzij de Adaptive Conversion techniek met ADC en DAC filtering opties, kun je de klank van Cello aanpassen aaan de samplerate en het instrument dat je opneemt.Behalve twee microfoon ingangen is er stereo sp-dif en Adat Lightpipe. Andere functies van Cello zijn een ingebouwde talkback microfoon, insertiepunten, een gitaarinput en twee hoofdtelefoon connectors

JoeCo, https://joeco.co.uk

.

.

 • Zoom H1n Handy Recorder

Zoom_H1n

De Zoom H1n Handy Recorder is een compact “all around” audio recorder. De ingebouwde X/Y microfoons worden zeer goed beschermt, wat handig voor gebruik buiten de deur en het lcd display blijft ook nog goed leesbaar in sterk verlichte omgevingen. Een stereo 1/8“ minijack mic/line input laat je diverse bronnen aansluiten.  Een ingebouwde limiter beschermt tegen onverwacht luide signaalpieken en een low-cut filer helpt pops, windgeluiden en andere ongewenste laagfrequente rommel te elimineren. De Hin heeft verder handige functies als playback speed control, A-B repeat,  stereo bounce en een emphasize filter. Met de Test Tone en Slate Tone generators kun je de bestanden identificeren en eenvoudig syncen met video.

Sound Service European Music Distribution, www.sound-service.eu, www.zoom.co.jp

.

.

 • Roland R-07 Recorder

Roland_R-07 Recorder

De Roland R-07 High Resolution Recorder is een stijlvolle draagbare audio recorder beschikbaar in zwart, rood of wit. Op microSD-kaarten (SD, SDHC) kan je tegelijk wav (44.1/48/88.2/96kHz, 16/24-bit) en mp3 (van 64 t/m 320 kbps) opgenomen worden. De Hybrid Limiter zorgt ervoor dat je altijd binnen veilige marges blijft en met de One-touch Scene-functie kies je eenvoudig de juiste opnameinstellingen. Mic/aux Input en een hoofdtelefoonuitgang zijn aanwezig net als een ingebouwde speaker. De tuner en metronoom zal de muzikanten aanspreken. En dankzij draadloze monitoring en afstandsbediening via bluetooth en je smartphone, kun je met minder kabels op meer plaatsen opnemen.

Roland Central Europe, www.rolandce.com

.

.

 • JBL 3 Series MkII

JBL_3 Series MkII

Harman kondigt de verbeterde Powered Studio Monitors 3 Series tweeweg monitoren aan. Deze zijn verkrijgbaar in drie configuraties: 305P MkII (5" woofer), 306P MkII (6,5" woofer) en 308P MkII (8" woofer). Ze zijn voorzien van de JBL Image Control Waveguide die zorgt voor een akoestisch naadloze overgang tussen de transducers voor lage en hoge frequenties, biedt een ultrabrede sweetspot en een nauwkeurig stereobeeld. De composiet 1" Neodymium tweeters met ferrofluid damping zorgen voor snellere transient respons, de basfrequenties klinken strakker dankzij de gepatenteerde JBL Slip Stream low-frequency port. De JBL 3 Series MkII is voorzien van dubbele, geïntegreerde klasse D versterkers.

Audio XL, www.audioxl.nl, www.jblpro.com

.

.

 • MXL POP LSM-9

MXL_POP LSM-9_3-kleuren

De nieuwe MXL POP LSM-9 is een felgekleurde dynamische zangmicrofoon die ontworpen is om performers een opvallende handmicrofoon te geven die trillingen onderdrukt en het handling noise minimaliseert. De POP LSM-9 is verkrijgbaar in vier felle kleuren: blauw, magenta, geel en groen. De MXL POP LSM-9 is voorzien van een supercardioïde polair patroon dat feedback tegengaat en een hoge geluidsdruk aankan.

Pro Media Connect, www.promediaconnect.nl, www.mxlmics.com

.

.

 • Moog Music DFAM

Moog Music_DFAM

Moog Music introduceert de Drummer From Another Mother (DFAM), de eerste toevoeging aan het 'Moederecosysteem' van half-modulaire analoge synthesizers. Moog presenteert de DFAM als  een elektronisch instrument voor de verkenning van nieuwe concepten in ritme en percussie.

DFAM is volledig analoog en dankzij de 24 punts patchbay kan hij eenvoudig gekoppeld worden aan een Mother-32 synthesizer. De behuizing is identiek aan die van de Mother-32. DFAM heeft twee vrij te mixen oscillators met blok- en driehoeks golven en fm mogelijkheden, één ruis ruisgenerator en één audio ingang. Een LP/HP 4-pole transistor ladder filter, twee envelopes voor vco en vca. En er is een 8-Steps analoge sequencer  met per Stap pitch en velocity.

Amptec BVBA, www.amptec.be, www.moogmusic.com

.

.

 • Focusrite Clarett

Focusrite preseneetrd de nieuwe Clarett serie usb 2.0 audio interfaces. Er zijn drie modellen; De Clarett 2PRE USB met 10 inputs en 4 outputs, De Clarett 4Pre USB met 18 inputs en 8 outputs en de Clarett 8Pre USB met 18 inputs en 20 outputs. Ze hebben allemaal 24 bit, 192 kHz converters, AIR preamps en standaard usb en usb-C aansluitingen. Je krijgt er een pakket bij met software van XLN Audio, Focusrite, Softube, Ableton en Loopmasters.

Algam benelux www.algambenelux.be www.focusrite.com

.

.

 • Lewitt LCT 441 FLEX

De LCT 441 FLEX is een multi-pattern studio mic, die verwant is met de LCT 440 PURE. Deze condensateormic heeft een 1" element en biedt acht richtingskarakteristieken, waaronder drie 'reverse'- versies. de zeer betaalbare FLEX wordt geleverd met shock mount en magnetisch popfilter.

Audiobizz Benelux BV www.audiobizz.nl, www.lewitt-audio.com

.

.

 • Waldorf STVC

Nog niet officieel, maar al wel gelekt is het nieuws over de nieuwe Waldorf STVC. Dit is een keyboardsynth met een engine die is gebaseerd op de Streichfett en met ingebouwde vocoder. De zwanehals microfoon hoort bij het pakket en het keyboard heeft 49 toetsen. Verder zijn er nog geen details bekend.

Hyperactive Benelux GmbH, www.hyperactive.nl, www.waldorfmusic.de

.

.

 • Radikal Technologies Delta CEP A

Radikal introduceert een parafonische semi-modulaire synthesizer volgens de eurorack-norm. De Delta CEP A - genoemd naar een sterrenstelsel - bevat een midi-CV interface, oscillators (achtvoudige 'Swarm' oscillator) , filters (analoog en digitaal), lfo, eg, mixer, vca en een tapedelay-based effectenafdeling. Dat is al een behoorlijk compleet startpunt, maar al die secties hebben eigen cv en audio in- en outputs. Verder zit er een 'memory sequencer/interpolator' in. De interpolator zou patches kunnen opslaan en zelfs crossfaden. De Delta CEP A kan behalve als eurorack module ook standalone gebruikt worden m.b.v. de special kast.

Radikal Technologies

.

.

 • Presonus Studio 1810 en 1824

Presonus presenteert twee nieuwe 24 bit, 192 kHz usb 2.0 audio interfaces in de Studio serie. De Studio 1810 kan 18 inputs opnemen, waarvan twee met combo mic/line/instrument inputs en twee mic/line inputs. Verder vier lijningangen, acht kanalen Adat en stereo sp-dif op de achterkant. Er zijn acht outputs; zes analoog via gebalanceerde trs connectors en stereo sp-dif. De analoge outputs zijn CD-coupled. Verder zijn er nog twee hoofdtelefoon aansluitingen.

Het topmodel in de Studio reeks is de Studio 1824 met twee mic/line, instrument ingangen, zes mic/line inputs, Adat en sp-dif. Verder acht trs line outputs, acht kanalen Adat uit en stereo sp-dif. Ook hier zijn de analoge outputs dc- coupled en krijg je twee hoofdtelefoon aansluitingen. De 1824 heeft verder een wordclock output.

Beide modellen hebben een uitgebreide routingmatrix met zero-latency monitormixing. Je krijgt er Studio One Artists daw en zeven plug-ins bij.

Hyperactive Benelux GmbH, www.hyperactive.nl, www.presonus.com

.

.

 • Audio Fusion Systems Audiofusion

Audio Fusion Systems Audiofusion software verandert je iPhone in een draadloze in-ear monitor. De Soundcaster software - voor je laptop of desktop - verzend via wifi multikanaals digitale audio. Elke ontvanger/muzikant kan vervolgens met de Performer app op zijn smartphone zijn eigen monitormix maken.

audiofusionsystems.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com